علت استارت نخوردن ماشین
استارت نخوردن ماشین :زمانی که ماشین استارت نمیخورد، معمولاً چهار عامل اصلی یعنی باتری، استارت، دینام و سوئیچ ممکن است دخیل باشند. این قطعات به صورت مکمل یکدیگر کار میکنند و خرابی هر یک از آنها میتواند به سایر قطعات آسیب برساند.
با این حال، ممکن است تشخیص دقیق مشکل و یافتن اینکه علت استارت نخوردن ماشین به کدام یک از این قطعات مربوط میشود، چالشبرانگیز باشد. در ادامه نکات مهمی را بررسی میکنیم که میتواند به شما در شناسایی این مشکل کمک کند.
وقتی سوئیچ باز میشود و هیچ علامتی نمیبینید : اگر بعد از باز کردن سوئیچ، هیچ نشانهای در پشت صفحه کیلومتر مشاهده نشود، اولین کاری که باید انجام دهید این است که فیوزها را بررسی کنید.
اگر فیوزها سالم بودند، به سوئیچ و مغزی آن توجه کنید و سیمکشیهای مرتبط را نیز چک کنید. در صورتی که مسیر سیمکشی و مغزی سوئیچ هم سالم بودند، احتمالاً مشکل از باتری است.
برای تست باتری، حتی اگر ابزار خاصی در دسترس ندارید، میتوانید با استفاده از یک تکه سیم، قطبهای باتری را به صورت لحظهای به یکدیگر متصل کنید؛ اگر جرقه قوی ایجاد نشود، این به معنای خرابی باتری است که نیاز به تعویض دارد.
سوئیچ برق متصل است ولی ماشین استارت نمیخورد: در صورتی که برق پشت صفحه کیلومتر موجود باشد اما هنگام زدن استارت برق قطع شده و ماشین استارت نخورد، این احتمال وجود دارد که باتری ضعیف شده باشد.
در این حالت باید باتری شارژ یا تعویض شود. اگر باتری ضعیف شده باشد، با هل دادن یا باتری به باتری کردن با یک ماشین دیگر، میتوان خودرو را روشن کرد. ولی در خودروهای خانواده ایرانخودرو به دلیل داشتن تسمه تایم، هل دادن میتواند آسیب جدی به موتور وارد کند، بنابراین بهتر است از این روش استفاده نکنید.
بعد از زدن استارت هیچ اتفاقی نمیافتد : اگر بعد از استارت زدن هیچ واکنشی از خودرو دیده نمیشود و ماشین استارت نمیخورد، ابتدا باید مغزی سوئیچ، مسیر سیمکشی و در نهایت خود استارت را بررسی کنید.
اگر سوئیچ و سیمکشی سالم بودند، احتمالاً مشکل از تمام شدن زغال استارت یا سوختن آرمیچر است. در این شرایط نیز میتوانید با هل دادن ماشین را روشن کنید.
استارت با تأخیر انجام میشود : در برخی موارد، اگر ماشین دیر استارت بخورد و روشن شود، ممکن است مشکل از باتری باشد. اما اگر بعد از تعویض باتری همچنان مشکل پابرجا بود، احتمالاً بوش استارت نیاز به تعویض دارد. این مشکل یکی از رایجترین دلایل استارت نخوردن ماشین است.
صدای غیرمعمول هنگام استارت : اگر هنگام زدن استارت صدای تقتق شنیدید، ممکن است مشکل از اتوماتیک استارت باشد. برای تست، میتوانید یک سر سیم را به قطب مثبت باتری و سر دیگر را به سوکت اتوماتیک وصل کنید؛ اگر ماشین روشن شد، یعنی اتوماتیک ضعیف شده و نیاز به تعویض دارد.
صدای قیژ هنگام استارت : استارت نخوردن ماشین میتواند به دلیل خرابی چرخدندههای استارت باشد. این مشکل معمولاً به آسانی قابل تشخیص است. اگر صدای قیژ شنیده شود، احتمالاً چرخدنده یا دوشاخه مرتبط با آن شکسته شده که نیاز به تعویض دارند.
خاموش شدن ناگهانی خودرو پس از روشن شدن : اگر خودرو پس از مدتی روشن ماندن ناگهان خاموش شود، ممکن است به دلیل خرابی دینام باشد که باعث میشود باتری شارژ نشود و در نتیجه خودرو استارت نخورد. در این حالت باید ابتدا دینام را تعمیر و سپس باتری را مجدداً شارژ کنید.
روش رفع مشکل استارت نخوردن ماشین
برای رفع مشکل استارت نخوردن ماشین ، اگر باتری خراب یا قطع شده باشد، میتوانید با استفاده از هل دادن خودرو یا استفاده از سیستم باتری به باتری، ماشین را روشن کنید.
در صورتی که مشکل از کابلهای ارتباطی بین باتری و استارت باشد، مثلاً اگر کابلها سولفاته شده، شل شده یا بست سر باتری مشکل داشته باشد، باید آنها را تعویض کنید. همچنین، اگر استارت نخوردن خودرو به دلیل سیستم امنیتی خودرو باشد، لازم است مشکل آن را برطرف کنید.
برای درک بهتر عملکرد استارت ماشین، باید بدانید که استارت از چند بخش تشکیل شده است. یکی از قسمتهای اصلی استارت، اتوماتیک استارت است که وظیفه آن رساندن برق به موتور اصلی خودرو است.
این قطعه در واقع یک رله بسیار قوی است که جریان برق را کنترل میکند. در سیستم استارت و دینام، هیچ سیم منفی مستقیمی وجود ندارد و انرژی منفی از طریق بدنه خودرو تامین میشود.
استارت نخوردن ماشین میتواند به دلیل مشکل در هر یک از این بخشها رخ دهد، بنابراین بررسی کامل سیستم استارت برای یافتن منبع مشکل ضروری است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!